BLOG

Når jeg i mit arbejde som psykolog har samtaler med personer, der står over for en skilsmisse, trænger bekymring for børnene sig ofte på.

Hvordan skal man beskytte sine børn mod konsekvenserne af en skilsmisse?

Det er for det første vigtigt at huske på, årsagen til at man har valgt en skilsmisse. Ofte har parforholdet udviklet sig til et minefelt, som børn bestemt ikke har godt af at befinde sig i. Og derfor kan det være et vigtigt hensyn til børnene, at turde give slip på hinanden. Og dermed skabe ro og tryghed.

Undersøgelser peger på, at i det omfang forældre kan magte at skilles i en ordentlig tone, giver denne ro i en vanskelig situation også børnene ro.

Det er vigtigt at SNAKKE med sine unger. Igen og igen. De har brug for at høre, at bruddet ikke er deres skyld. Og at far og mor er trygge ved situationen.

I det omfang du selv formår at udstråle sikkerhed omkring dine valg, vil dine børn også opleve tryghed.

Samtidig skal du huske på, at lade dig selv være et menneske i en svær situation. At du eller dine børn ind i mellem flipper ud over, at befinde sig i en ny og anderledes hverdag, er ikke et tegn på, at nu ramler alt for dig! Eller at du har truffet et forkert valg!